Data Analyse; ruwe data omzetten naar verrassende nieuwe inzichten

Het inzetten van Data Management om zoveel mogelijk relevante gegevens te verzamelen en te beheren is één, maar hoe kun je hier vervolgens de meest waardevolle informatie uithalen? Informatie waarmee je de volgende stap kunt zetten om je Marketing Strategie naar een hoger niveau te tillen? Data op één hoop geeft wel inzichten, maar niet de gewenste waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt ondernemen.

Data Analyse (of Big Data Analyse) draait om het leggen van verbanden tussen de verschillende data. Door de data te segmenteren en in sommige gevallen ook te visualiseren, kun je tot verrassende nieuwe inzichten komen waar je eerder nog niet bij had stilgestaan. Bovendien kun je met data je acties goed onderbouwen. Hoe meer (gestructureerde) data, hoe beter je de Return On Investment (ROI) kunt berekenen en dus ook het succes van marketing campagnes tot in de puntjes kunt bepalen. Een betere onderbouwing van de te bepalen online marketing strategie dan met de uit de data analyses verkregen informatie, is niet mogelijk!

Met Data Analyses jouw online marketing strategie nóg beter en gerichter aansturen?

Maak een afspraak

Data analyses met heldere rapportages

Verbanden leggen tussen data, dit op de juiste manier interpreteren en hier tenslotte ook waardevolle conclusies uit trekken, is een vak apart. Het verzamelen en analyseren van de informatie moet uiteindelijk leiden tot goed onderbouwde marketingacties. Click Science ondersteunt bij dit proces. Met heldere rapportages genereren wij niet alleen duidelijke overzichten van de belangrijkste cijfers, ook leggen wij in voor iedereen begrijpelijk taal uit wat deze uitkomsten betekenen en wat de waarde daarvan is. De rapportages van deze data analyses, worden vervolgens weer gebruikt voor het uitzetten en/of optimaliseren van strategische marketing campagnes.

Data analyse een onderdeel laten worden van een effectieve online marketing strategie?
Maak een afspraak